Empple dodela nagrada

Šta su Empple nagrade?

EMPPLE nagrada je strukovna nagrada nastala sa željom da se istaknu zdrave employer branding prakse i nagrade najkvalitetnije employer branding inicijative u Srbiji, uz generalno podizanje svesti o važnosti i uticaju employer branding-a.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada biće organizovani u okviru drugog dana festivala Empple.

To kažemo formalno!

A vas pozivamo da pokažete Magiju na delu i predstavite zajednici svoje najbolje projekte, ono najbolje što ste uradili za svoje ljude!

Žiri 2023.

Uroš Mirić

Employer Branding Manager @NIS

Jelena Vasilev Novčić

Employer Branding Manager @Levi9 IT Serbia

Miloš Skokić

Menadžment partner @Žiška

Maja Nedučić

Partner & Chief People Officer @Vega IT

Iva Majstorović

Employer Branding Director @Degordian

Predrag Tončev

Chief Energy Officer @qxperience

Ana Jeličić

Partner and Senior Facilitator @DesignThinkers Academy Adriatic

Katarina Šonjić

Employer Branding Strategist @Kat on coffee & Co-author @Employer Brand Sprint

Kategorije 2023:

Ove godine projekti za nagrade prijavljuju se u okviru 7 kategorija. Pored opisa svake kategorije možete naći sve ono što će biti potrebno za prijavu, kao i pitanja na koja ćete odgovarati u okviru prijave. Ono što je zajedničko svim kategorijama jeste obavezna prezentacija i opcioni video u okviru prijave.

Najbolji employer branding projekat sa Human centric pristupom

Human centric pristup se oslanja na podržavanje razvoja biznisa kroz negovanje potreba ljudi. Želimo da se čuje o projektima čiji je cilj da prilagode poslovno okruženje i  uslove poslovanja zaposlenima. Sve to sa idejom o ljudskim potrebama i prilagođavanju istim u poslovnom okruženju.

Ove godine za ovu kategoriju možete prijaviti radove koji se tiču: engagement-a zaposlenih, candidate experience-a i procesa apliciranja za posao, onboarding procesa, benefit programa, načina regulisanja radnog vremena i mesta rada, exit procesa, edukacije zaposlenih, programa karijernog razvoja, employee experience-a itd.

Najbolja digital kampanja (za poslodavce)

Digitalne kampanje koje sprovodite kao kompanija su one koje za cilj imaju komunikaciju sa talentima i privlačenje istih,  komuniciranje benefita koje nudite, komunikaciju sa zaposlenima, izveštavanje o internim dešavanjima, kao i angažman na društveno važnim temama. Prihvatamo kampanje koje ste sproveli samostalno, uz pomoć influensera ili agencije. Koju priču ste ispričali?

Kampanje koje se mogu prijaviti za ovu kategoriju obuhvataju kampanje kroz kompanijski sajt, FB, YT, LN, Instagram, TikTok, GoogleAds, email kampanje/newslettere. Odnosno, video formate, pisane format, ilustrovane formate i ostalo.

Kampanje mogu biti realizovane interno ili eksterno.

Najbolja employer branding aktivnost usmerena na CSR (Corporate social responsibility)

Socijalna odgovornost kompanije ogleda se u načinu na koji podržava zajednicu i njen razvoj. Zalaganje za ostvarivanje društveno važnih ciljeva, osnaživanje zajednice kroz pomaganje i jačanje marginalizovanih grupa. Ovo su projekti i aktivnosti koje pored priamarnih ciljeva, imaju za cilj i pozicioniranje kompanije kao socijalno odgvorne, a i uključivanje zaposlenih u aktivnosti. Takođe, ovakve aktivnosti pružaju priliku da zaposleni iskažu i šta je njima važno i uključe se u to kroz aktivnosti kompanije u okviru koje su zaposleni.

Primeri: zelene aktivnosti, podrška NVO, aktivnosti usmere na obrazovanje i razvoj mladih, osobe sa invaliditetom itd.

Najbolji program priznanja za zaposlene

Korišćenjem pravih alata kompanije uspešno dolaze do osmišljavanja i realizacije programa priznanja za zaposlene (recognition). Šta time zapravo postižete? Zaposleni koji su od strane kompanije u kojoj rade primećeni, čiji je rad prepoznat i istaknut, koji su cenjeni na svakodnevnom nivou čine osnovu zdravog sistema i timskog rada ka zajedničkom cilju. Ove godine želimo da govorimo o tome kako je program priznanja za zaposlene postavljen? Šta se nagrađuje? Šta se meri? Ko je uključen, da li postoji peer recognition? Kako vaši zaposleni znaju da je njihovo zalaganje primećeno?

Sve više je kompanija koje daju priliku mladima da započnu svoje karijere upravo kod njih.

Da li ste se i vi odlučili na to i zašto? Želimo da se priča o tome kako izgledaju procesi privlačenja mladih i omogućavanja im da započnu svoj put izgradnje u profesionalce.

Najistaknutiji employer branding profesionalac

Ko je pojedinac u vašoj kompaniji koji se brine da sve aktivnosti protektnu neometano, ko ih podržava i podstiče druge da se uključe. Ko je osoba koja je uvela novinu u vaše delovanje u okviru employer branding-a i učinila kompaniju još poželjnijom za trenutne zaposlene i nove talente. U radu pojedinca koji se bavi employer brandingom, posmatra se i interni i eksterni doprinos.

Ko je pojedinac koji je doprineo da vaš employer branding nije ostao samo plan na papiru?

Najbolji kreativni employer branding projekat (za agencije)

Na putu ka stvaranju kvalitetnih employer branding projekata timovi iz agencija su često glavni nosioci kreativnog dela. U okviru ove kategorije dobrodošle su sve aplikacije u obliku promo videa, cele kampanje, oglasa za posao itd. koju je agencija osmislila i realizovala za potrebe klijenta. U okviru kategorije nagrađuje se agencija.

Pravilnik 2023:

Na konkurs za EMPPLE nagradu mogu se prijaviti sve employer branding kampanje/projekti sprovedeni na teritoriji Republike Srbije, a koji su koji su realizovani u periodu počev od 1. januara 2020. godine do 3. maja 2023. godine. Rok za dostavljanje prijava je 31. jul 2023. godine u 23:59h. Ukupan broj prijava jedne kompanije ograničen je na 5. Kotizacija za jednu prijavu iznosi 15.000 dinara. Ceo pravilnik za prijavu nalazi se OVDE.

Prijave će biti otvorene u periodu:

3.5. – 31.7.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.