Loading...

James Ellis

Employer Brand Nerd @Roku

Sve je počelo pre 6 godina kada je James Ellis-a, u tom trenutku dobroćudnog digitalnog marketara, ujeo pauk u narodu poznat kao radioaktivni regruter i tada James dobija čudne nove moći…. Ili je to samo mit?

Ono što sa sigurnošću znamo jeste da je James jedan od vodećih glasova employer branding-a, da je razvio i aktivirao veliki broj brendova, da vodi “The Talent Cast” podkast već više od 3 godine, da piše “Employer Brand Headlines” newsletter, kao i da je objavio mnoštvo članaka i tekstova, uključujući i 2 knjige: “The Employer Brand Handbook” i “Talent Chooses You”. Takođe, znamo i njegovu misiju – da vodi razgovore na temu regrutacije i zapošljavanja, sa ciljem razvoja tih oblasti. Živi u Čikagu sa ženom i ćerkom. I da, želeo bi još jednu šolju kafe, hvala.

What does employer brand want?

(predavanje na engleskom jeziku)

Pitajte 100 employer branding profesionalaca da definišu “employer brand” i dobićete 103 odgovora. Samo posmatrajte šta se dešava kada se postavi pitanje gde tačno pripada employer branding tim. Kako biznisi širom sveta žele da zaposle talente kako bi skalirali biznis, employer branding bi trebalo da bude u procvatu, a umesto toga se svodi na akademske rasprave i politička previranja. Ukoliko želimo da budemo pametniji, treba da postavljamo bolja pitanja, zato hajde da počnimo sa ovim: Koja je svrha employer brand-a?  Kome služi? Šta želi? U okviru ovog predavanja, employer branding štreber James Ellis, odgovoriće na ova pitanja predstavljajući dublje razumevanje toga šta employer brand može da uradi i kako iskoristiti njegovu snagu u okviru kompanije (koja god to kompanija bila).