Loading...

Nikola Jovanović

Osnivač i Senior konsultant @ Tuturutu Consulting

Nikola je savetnik za lični, timski i organizacioni razvoj, trener i istraživač sa 20 godina iskustva u sva tri sektora. U poslednje vreme najveću pažnju u svom radu posvećuje digitalnoj transformaciji, budućnosti HR i Learning funkcija, kao i pomaganju organizacijama da se snađu i prilagode onome što najveći mislioci danas zovu VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous) svetom. Kroz “digital learning experience design” i “knowlegde curation” koncepte aktivno pomaže partnerima i klijentima da obuke zaposlenih budu ultra-presonalizovane i efektivnije nego ikada.

Svoja razmišljanja Nikola deli na svom blogu peckopivo.com, Linkedinu, ali i na velikom broju konferencija i događaja, kao što su TEDx, Digitalizuj.Me, DisruptHR, HR Week, AIESEC New Leaders Conference itd. Redovni je kolumnista časopisa HR World.

Vaši zaposleni i cancel kultura

(predavanje na srpskom jeziku)

Svi znamo kako društvene mreže funkcionišu i koliko mogu da pomognu da stignemo do odličnih kandidata, kao i da prodamo svoje proizvode i usluge. Mogu, naravno, i da odmognu. Znamo i to.

S tim u vezi, da li znate šta vaši zaposleni rade na mrežama i kako to utiče na vašu organizaciju? Hajde da razgovaramo o tome.